De Ziel staat voor de sinaasappel of zon

De ziel is niet iets tastbaars. Je kunt je er een voorstelling van maken door aan sinaasappels en de zon te denken. Sinaasappels zitten vol vitamine C, die ze energie geeft. Op dezelfde manier is de ziel energie, maar ze heeft bewustzijn. Abstract gesproken kan de ziel worden voorgesteld als een cirkel.

De Nieuwe psychologie omvat kennis over de zeven stralen of energieën en begoochelingen en vormt een leidraad of gids tot de innerlijke bron. In het dagelijks leven worden we geleid door zowel positieve als negatieve kwaliteiten. Het is de ziel die herhaaldelijk reïncarneert om onze persoonlijkheid te vormen en ervaring op te doen in dit leven. Vanuit het perspectief van de ziel zijn kwaliteiten als dienstbaarheid en verantwoordelijkheid voor het algemeen welzijn haar meest essentiële kenmerken.

De Persoonlijkheid staat voor de ui of begoochelingen

Een ui met glazige schillen die soms eenvoudig, soms moeilijk te verwijderen zijn, heeft geen kern en vertegenwoordigt de persoonlijkheid met haar begoochelingen en misleidingen, waarbij de schillen de lagen van de persoonlijkheid symboliseren.

Persoonlijkheid kan gezien worden als een huis waarin kamers en objecten verschillende aspecten vertegenwoordigen. Als we de symboliek begrijpen, kunnen we zien dat de keuken bijvoorbeeld voedsel symboliseert, of de maag, die staat voor het vermogen om emoties te verwerken. In deze metafoor komt dit overeen met het astrale gebied.