DE NIEUWE PSYCHOLOGIE

De boeken over de Nieuwe of Esoterische Psychologie van Alice A. Bailey hebben tot doel mensen te onderwijzen en hen te helpen groepsbewustzijn, samenwerking en begrip te vergroten.

Het is belangrijk te beseffen dat voortdurende studie van geschriften en het begrijpen ervan, door het luisteren naar en lezen van verhandelingen over de Tijdloze Wijsheid, de persoonlijke verantwoordelijkheid wordt vergroot.

Er mag geen autoritaire macht worden opgelegd in de zoektocht naar waarheid. Geestelijk werk moet voortkomen uit vrije wil en zelfopgelegde inspanning; mensen moeten vrij zijn om onderwijs te aanvaarden of te verwerpen.

Het is nuttig en waardevol om over thema’s in de Nieuwe Psychologie na te denken en te bespreken met anderen. Door deze uitwisseling kunnen nieuwe perspectieven ontstaan, waardoor men een positieve bijdrage kan leveren aan zijn eigen omgeving en de wereld als geheel.

Het is duidelijk dat mensen steeds meer zullen streven naar een leven dat in overeenstemming is met de leer die is gegeven. Ze zullen zich opnieuw inzetten om elk aspect van hun bestaan te zuiveren en vrij te maken van illusie en begoocheling.

De mens zal hierdoor steeds meer een zuiver kanaal en instrument worden, waardoor geestelijke kracht en liefde ongehinderd kunnen stromen en uitstralen.

Als gevolg hiervan ontwikkelt men langzaam een levenshouding waarin men niets meer verlangt voor het lagere of afgescheiden zelf en zich steeds meer concentreert op het gebruik van zijn capaciteiten en talenten ten dienste van het grotere geheel.