Op weg naar de bron

Op weg naar de bron : inleiding in de Nieuwe Psychologie, gebaseerd op de leringen van Alice A. Bailey en Meester D.K. / Elly Lichtenberg & Marc Thiessens. – [Den Haag] : Synthese, 2023. – 175 pagina’s : illustraties; 21 cm.

Een spirituele inleiding in de Nieuwe Psychologie aan de hand van de leringen van theosofe Alice A. Bailey (1880-1949) en Meester Djwhal Kuhl.

De auteurs geven in dit boek een praktische invulling aan het esoterisch gedachtegoed van Bailey en van haar voorloper Helena Blavatsky. Het kernwoord is begoocheling, ofwel de misleidingen waaraan het menselijke bestaan is blootgesteld. De auteurs beschrijven de weg van de ziel met zijn vier expressie-lichamen (persoonlijkheid-mentaal-astraal-fysiek), die via studie, meditatie en dienstbaarheid naar een steeds hoger niveau van bewustzijn loopt. Begrippen als de Zeven Stralen, de Gebieden, en de Monade spelen hierbij een belangrijke rol.

‘Op weg naar de bron’ is met spirituele diepgang en een zeker niveau van abstractie geschreven. Met schema’s, tabellen en een begrippenlijst met verklaringen van de gebruikte begrippen. Enkel voor geoefende en spiritueel ingestelde lezers met verregaande interesse in het onderwerp.

NBD Biblion